Medische klompen aanschaffen: waarop moet je letten?

Wanneer je besluit om medische klompen te dragen in je werkomgeving, is het verstandig om bij de aanschaf niet alleen naar de prijs en kleur te kijken. Zeker als zorgprofessional heb je behoefte aan geschikt schoeisel dat jou helpt om vele uren te kunnen staan.  Zo voorkom je onnodige klachten als heup-, knie- of rugpijn en problemen zoals likdoorns en eelt. Bovendien wil je vermoeide voeten en kansen op een zenuwbeknelling en een slechte bloedsomloop vermijden.

Hieronder geven we je enkele tips waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe medische klompen, aanvullend op de EN 20347: 2012 norm.

Anatomische vorming

Wanneer je als zorgprofessional veel over de afdelingen beweegt, is het raadzaam dat de zolen anatomisch gevormd zijn. Dit vermindert de spanning in de benen en vermindert het risico op struikelen.

Hakhoogte

Het is goed om te onthouden dat het dragen van klompen met een te platte of te lage anatomie rugpijn kan veroorzaken. Probeer daarom klompen te nemen met een hakhoogte van meer dan 4 - 5 cm.

Antislipzool

Zeker binnen operatiekamers ligt het risico van een gladde vloer door vloeistoffen op de loer. Hiervoor is een gecertificeerde antislipzool noodzakelijk, om het risico van onbedoeld vallen te verminderen. Uitglijden op de werkplek is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongevallen. Hierbij valt aan te raden om klompen met hielriempjes te zoeken voor meer veiligheid tijdens het lopen.

Antistatische klompen

Voor het werken in omgevingen die geladen zijn met elektriciteit, zijn antistatische klompen van belang om veilig te kunnen werken.

Gesloten bovenzijde

Voor de juiste bescherming en hygiëne dienen klompen aan de bovenzijde gesloten te zijn. Zowel de KNMT- als de WIP-richtlijn geven aan dat klompen aan de bovenzijde gesloten dienen te zijn. Bijkomend voordeel is dat de klompen eenvoudiger zijn te reinigen.

Reinigbaar en autoclaveerbaar

In een omgeving waarin hygiëne voorop staat is het essentieel om klompen aan te schaffen die autoclaveerbaar en/of wasbaar zijn op hogere temperaturen (90 °C) . Er zijn maar weinig medische klompen die deze eigenschappen hebben en waarbij de kwaliteit intact blijft. Diverse medische klompen die nu op de markt zijn niet autoclaveerbaar en niet bestand tegen wassen op een temperatuur boven de 50 °C.

Medische klomp in autoclaaf


De medische klompen van Calzuro helpen je

De unieke medische klompen van Calzuro voldoen aan alle eigenschappen en hebben als doel om jou optimaal te ondersteunen. Calzuro klompen kunnen worden gesteriliseerd in een autoclaaf, zijn antistatisch, anatomisch gevormd en uiterst comfortabel voor degenen die vele uren moeten staan. Dankzij het unieke design en intense kleuren zijn de Calzuro klompen ook nog eens leuk en vrolijk om te zijn.

CALZURO® waren de eerste professionele rubberen klompen wereldwijd. In 1983 uitgevonden door Gianfranco Bidoia en tot 1994 beschermd door een patent. Daarna kwamen er diverse imitaties op de markt, maar het merk Calzuro staat nog steeds bekend als ’s werelds meest geliefde medische klomp.

De unieke eigenschappen en onbetwistbare kwaliteit bepalen het onmiddellijke succes van Calzuro® wereldwijd.


Alle eigenschappen van CALZURO® klompen op een rij:

Anatomisch gevormd:

ü Helpt knie-, heup- en rugklachten  voorkomen door posturale hiel en anatomisch ontwerp.

ü Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppen, speciaal ontworpen om de bloedcirculatie te bevorderen en om voetproblemen zoals eeltvorming en metatarsalgie (zenuwbeknelling) te voorkomen.

ü De masserende inlegzool met speciaal ontworpen noppen biedt een massage op de voetzool die niet waarneembaar is, maar essentieel om zwelling in de benen te voorkomen en de bloedsomloop te activeren.

ü Hoge stabiliteit tijdens het lopen dankzij het ontwerp van de zool.

 Hakhoogte:

ü Hakhoogte van 4 cm

ü Hoog schokabsorberend vermogen

ü Hoge stabiliteit tijdens het lopen dankzij het ontwerp van de zool.

Antislipzool:

ü Helpt uitglijden voorkomen, zelfs op een gladde vloer, dankzij de antislip functie.

Antistatische klompen:

ü Bescherming tegen elektrische ontladingen omdat ze antistatisch zijn

Gesloten bovenzijde:

ü Calzuro klompen hebben een gesloten bovenzijde voor meer hygiëne.

ü Verbeterde voettranspiratie dankzij de zijdelingse ventilatiegaten. Deze zijgaten zijn zodanig ontworpen dat ze het binnendringen van vloeistoffen beperken

Reinigbaar en autoclaveerbaar:

ü Calzuro® Classic kan gesteriliseerd worden in een autoclaaf bij 134 °C en zijn wasbaar op 90 °C zonder in kwaliteit achteruit te gaan.

ü Zeer duurzaam

Overige eigenschappen Calzuro

ü Calzuro®-klompen hebben geen interne lijnen die schaafwonden kunnen veroorzaken.

ü 100% gemaakt in Italië.

ü Milieuvriendelijk (Calzuro® Classic zijn 100% recyclebaar, CALZURO® LIGHT, PRO SP en PRO SAFETY als ze op de juiste manier en volgens onze instructies worden afgevoerd, geven geen schadelijke stoffen af ​​in de lucht of het milieu en vervuilen ze niet)

ü 100% latexvrij

ü Gebruikte kleurstoffen zijn in overeenstemming met de Europese REACH-verordening (betreffende de registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemicaliën).

ü Zeer breed aanbod aan kleuren en maten

ü CE-gecertificeerd volgens PBM-normen (persoonlijke beschermingsmiddelen).

ü Optioneel: verwijderbare steunzool en verstelbare hielriem

ü Alle modellen zijn UNISEX

ü Geen van de gebruikte materialen is op dieren getest.

ü Optioneel leverbaar met ziekenhuislogo


De medische klompen van Calzuro bieden jou als zorgprofessional net wat meer dagelijkse ondersteuning. Ze voldoen aan de gewenste PBM-normen en zijn duurzaam. Dankzij het mooie Italiaanse ontwerp zien ze er nog leuk uit ook.

Calzuro medische klomp bestellen

CALZURO medische klompen bestellen?

Kies de Calzuro klomp  uit die het beste bij je past en bestel direct.

Voor advies en grotere bestellingen vanuit ziekenhuizen kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice.