Waarop te letten bij de aanschaf van een LED-lichtbron?

Waarop te letten bij de aanschaf van een LED-lichtbron?

Vele zorgprofessionals gebruiken een LED-lichtbron om continue een goed zicht te hebben met zo weinig mogelijk schaduw. Een LED-lichtbron is een must bij medische ingrepen, die dieper in het lichaam plaatsvinden. Bij prisma-loepbrillen, die minder lichtinval toelaten, is een LED-lichtbron bijna onmisbaar. 

Beter zicht tandarts met LED-lichtbron

Let bij de aanschaf van een nieuwe LED-lichtbron op de volgende kenmerken:

  • Gewicht: probeer een LED-lichtbron te vinden met een zo laag mogelijk gewicht. Zeker bij langdurige ingrepen is dit van belang in verband met het draagcomfort.
  • Bevestigings(mechanisme): de LED-lichtbron dient zo min mogelijk naar voren te hangen (ivm gewicht en druk op de neusvleugel). Des te meer de lichtbron zich 'tussen' uw ogen bevindt, des te beter is uw zicht. Kies daarnaast voor een bevestigingsmechanisme, waarbij de LED-lichtbron eenvoudig en snel te verwijderen is. Dit kan bijvoorbeeld met een magneetmechanisme. Hierdoor kan de loepbril ook zonder LED-lichtbron gebruikt worden.
  • Lange batterijwerking: ongestoord werken, zonder continu de batterij op te laden of te verwisselen.
  • Met of zonder draad: er zijn tegenwoordig LED-lichtbronnen zonder snoer naar de batterij beschikbaar. Deze verlagen meestal het werkcomfort door het hogere gewicht en daarmee de druk op de neusvleugel. Bovendien is de batterijduur van deze systemen beperkt, waardoor er veelvuldig geladen of gewisseld dient te worden.
  • Steriel werken: kies voor een draadloze afstandsbediening. Hierdoor kan de lichtopbrengst aangepast worden door een collega.
  • Werken met composiet: kies voor een LED-lichtbron met een UV 525 nm filter 
  • Lichtopbrengst (lux): kies voor voldoende lichtopbrengst en voor verschillende standen. Hierdoor kan de lichtopbrengst aangepast worden aan het werkveld.
verschillende lichtsterktes LED-lichtbron

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.