Test EOS Wireless LED lichtbron


"In het blad TandartsPraktijk nr. 1, 2021 werd gekozen voor het werken in de praktijk met de loepbrillen van het Italiaanse bedrijf Univet, dat in Nederland vertegenwoordigd wordt door iWearPro. 


Er zijn twee lijnen van vergrotingen: de galilean loeps voor gebruik in de dagelijkse praktijk met een vergroting van 2.0x-3.5x en de lange prisma loeps met vergroting van 3.5x-6.0x voor gespecialiseerde toepassing. De bril draagt uiterst comfortabel doordat haar gewicht, ondanks de zware loeps aan de voorzijde, op het midden uitgebalanceerd is waardoor de bril niet naar voren helt. De poten van de bril vallen daardoor ook niet achter het oor, maar klemmen licht erboven op de schedel.

 

Ik voelde tijdens het testen nauwelijks druk op mijn oren. De EOS Wireless LED lichtbron is draadloos, waarbij de batterij op het lampje aan de loep wordt bevestigd en er een adapter aan de loepbril is gemonteerd die een krachtige magneet bevat. Een van de twee bijgeleverde accu’s wordt op de ledlamp geklikt en het koppelstuk wordt op de loepbril bevestigd middels de krachtige magneet. De accu gaat ongeveer 2:20 uur mee, maar doordat er twee meegeleverd worden en de accu snel weer volgeladen is, kon ik makkelijk de hele dag met één draadloze lamp op de loep werken.

 

De accu heeft een gewicht van 36 gram, maar juist door de balans van de bril heb ik dit niet als storend ervaren. Om ervoor te zorgen dat de lamp niet aan- en uitgaat bij elke beweging langs de lamp, dient de hand 2 seconden voor de sensor gehouden te worden voordat deze reageert. Met de Univet hebben we een kwalitatief hoogwaardige loepbril met een zeer krachtige verlichting die draadloos is en handsfree bediend kan worden.

 De prijs is daarnaast scherp. (Irfan Abas)"

 

TP test EOS Wireless

Bron: https://www.tandartspraktijk.nl/magazine/ januari 2021, p. 8