Menu
Winkelwagen

Medische klompen voor zorgprofessionals

Medische klompen voor zorgprofessionals

Medische klompen zijn onmisbaar voor zorgprofessionals. Als operatieassistent, chirurg, verpleegkundige, tandarts- of tandartsassistente loop en sta je immers de hele dag. Aan het einde van de dag wil je geen last hebben van rug of voeten. 

Kies daarom voor anatomisch gevormde medische klompen voor een optimale ondersteuning van de voeten, benen en rug. Onze zorgklompen zijn van het merk Calzuro, en zijn wereldwijd een van de meest gedragen medische klompen! Het gezonde anatomische voetbed zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken zonder moe te zijn aan het eind van je dienst. Calzuro klompen zijn erg buigzaam en veilig door de antislip zolen.

Waarom kiezen voor Calzuro medische klompen?

De unieke medische klompen van Calzuro voldoen aan alle medische eisen en hebben als doel om jou optimaal te ondersteunen. Calzuro klompen kunnen worden gesteriliseerd in een autoclaaf, zijn antistatisch, anatomisch gevormd en uiterst comfortabel voor degenen die vele uren moeten staan. Dankzij het unieke design en intense kleuren zijn de Calzuro klompen ook nog eens leuk en vrolijk om te zien.

Calzuro medische klomp

De unieke eigenschappen en onbetwistbare kwaliteit bepalen het grote succes van Calzuro® wereldwijd.

Eigenschappen CALZURO® Classic klompen

Anatomisch gevormd

 • Helpt knie-, heup- en rugklachten voorkomen door posturale hiel en anatomisch ontwerp.
 • Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppen, speciaal ontworpen om de bloedcirculatie te bevorderen en om voetproblemen zoals eeltvorming en metatarsalgie (zenuwbeknelling) te voorkomen.
 • De masserende inlegzool met speciaal ontworpen noppen biedt een massage op de voetzool die niet waarneembaar is, maar essentieel om zwelling in de benen te voorkomen en de bloedsomloop te activeren.
 • Hoge stabiliteit tijdens het lopen dankzij het ontwerp van de zool.

Hakhoogte

 • Hakhoogte van 4 cm
 • Hoog schokabsorberend vermogen
 • Hoge stabiliteit tijdens het lopen dankzij het ontwerp van de zool.

Antislipzool

 •  Helpt uitglijden voorkomen, zelfs op een gladde vloer, dankzij de antislip functie.

Antistatische klompen

 • Bescherming tegen elektrische ontladingen omdat ze antistatisch zijn

Gesloten bovenzijde

 • Calzuro klompen hebben een gesloten bovenzijde voor meer hygiëne.
 • Verbeterde voettranspiratie dankzij de ventilatiegaten aan de zijkanten. Deze zijgaten zijn zodanig ontworpen dat ze het binnendringen van vloeistoffen beperken.

Reinigbaar en autoclaveerbaar

 • Calzuro® Classic en Rebel kunnen gesteriliseerd worden in een autoclaaf bij 134 °C en zijn machinaal wasbaar op 100°C.

Overige eigenschappen Calzuro

 • Calzuro® klompen hebben geen interne lijnen die schaafwonden kunnen veroorzaken.
 • 100% gemaakt in Italië.
 • Milieuvriendelijk (Calzuro® Classic zijn 100% recyclebaar)
 • 100% latexvrij
 • Gebruikte kleurstoffen zijn in overeenstemming met de Europese REACH-verordening (betreffende de registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemicaliën).
 • Geen van de gebruikte materialen is op dieren getest.
 • CE-gecertificeerd volgens PBM-normen (persoonlijke beschermingsmiddelen).
 • Optioneel: verwijderbare steunzool en verstelbare hielriem
 • Alle modellen zijn UNISEX
 • Optioneel leverbaar met ziekenhuislogo


De medische klompen van Calzuro bieden jou als zorgprofessional net wat meer dagelijkse ondersteuning. Ze voldoen aan de gewenste PBM-normen en zijn duurzaam. Dankzij het mooie Italiaanse ontwerp zien ze er nog leuk uit ook.

Verpleegkundige klompen

Speciaal voor verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die veel lopen zijn er de Calzuro Light klompen ontwikkeld. De Calzuro Light klompen geven verpleegkundigen een heerlijk comfortabel en beschermd gevoel. Deze verpleegklompen zijn gemaakt van een elastisch en zeer licht materiaal. Hierdoor zijn de klompen zeer flexibel, zacht om aan te raken, antistatisch en antislip, niet-toxisch en allergievrij. Calzuro medische klompen hebben een esthetische aantrekkingskracht die herinnert aan de houtklomp, maar met moderne technologie. En uiteraard veel lichter. Door het lichte gewicht is de Calzuro Light zeer geliefd bij zorgprofessionals, die veel lopen.

Verpleegkundige klompen

De Calzuro Light klompen zijn ideaal voor verpleegkundigen, tandartspraktijken en mondzorgprofessionals die comfortabel en hygiënisch willen werken. De Calzuro Light klompen kunnen in een wasmachine tot 50 °C gereinigd worden. Hierdoor bent u verzekerd van schone schoenen!

De Calzuro Light is licht van gewicht en wordt standaard geleverd met een verstelbare hielriem.

Historie Calzuro medische klompen

Calzuro® waren de eerste professionele rubberen klompen wereldwijd. In 1983 uitgevonden door Gianfranco Bidoia en tot 1994 beschermd door een patent. Daarna kwamen er diverse imitaties op de markt, maar het merk Calzuro staat nog steeds bekend als ’s werelds meest geliefde medische klomp.

De Calzuro klompen zijn speciaal voor zorgprofessionals ontwikkeld. Inmiddels zijn de Calzuro klompen de meest verkochte autoclaveerbare klompen ter wereld. Calzuro klompen hebben een open hiel en ventilatiegaten aan de zijkanten. Ze zijn anatomisch gevormd voor een optimale ondersteuning van de voeten, benen en rug. De klompen zijn gemaakt van een zacht en schokabsorberend polymeerrubber. Uiteraard zijn ze antistatisch en hebben ze een goede anti slip functie.

De zorgklompen van Calzuro hebben een zool van polyurethaan en rubber. De hoogwaardige materialen van deze scherp geprijsde ziekenhuis klompen zorgen voor een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Onlangs zijn de Calzuro Rebel medische klompen geïntroduceerd. Deze sportieve en lichte medische klompen zijn net als de Calzuro Classic autoclaveerbaar en machinaal wasbaar. De Calzuro Rebel heeft als nieuwe innovatie een uitneembare en wasbare steunzool.

De Calzuro Rebel biedt zorgprofessionals de mogelijkheid om de eigen (steun)zool te dragen in een wasbare medische klomp.

Medische klomp met steunzool

Bron: https://www.calzuro.it/en/about-us.html

Eisen ziekenhuisklompen, operatieklompen en OK-klompen

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe ziekenhuisklompen, is het verstandig om bij de aanschaf niet alleen naar de prijs en kleur te kijken. Zeker op de operatiekamers heb je behoefte aan geschikte operatieklompen, die helpen om vele uren veilig te kunnen werken. Zo voorkom je onnodige klachten als heup-, knie- of rugpijn en problemen zoals likdoorns en eelt. Bovendien wil je vermoeide voeten en kansen op een zenuwbeknelling en een slechte bloedsomloop vermijden.

Hieronder geven we je enkele tips waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe OK-klompen, aanvullend op de EN 20347: 2012 norm.

Anatomische vorming

Wanneer je als zorgprofessional veel over de afdelingen beweegt, is het raadzaam dat de zolen anatomisch gevormd zijn. Dit vermindert de spanning in de benen en vermindert het risico op struikelen.

Hakhoogte

Het is goed om te onthouden dat het dragen van klompen met een te platte of te lage anatomie rugpijn kan veroorzaken. Probeer daarom klompen te nemen met een hakhoogte van meer dan 4 - 5 cm.

Antislipzool

Zeker binnen operatiekamers ligt het risico van een gladde vloer door vloeistoffen op de loer. Hiervoor is een gecertificeerde antislipzool noodzakelijk, om het risico van onbedoeld vallen te verminderen. Uitglijden op de werkplek is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongevallen. Hierbij valt aan te raden om klompen met hielriempjes te zoeken voor meer veiligheid tijdens het lopen.

Antistatische klompen

Voor het werken in omgevingen die geladen zijn met elektriciteit, zijn antistatische klompen van belang om veilig te kunnen werken.

Gesloten bovenzijde

Delcies BV levert uitsluitend klompen met een gesloten bovenzijde. Hierdoor zijn de voeten goed beschermd tegen scherpe en mogelijkerwijs besmette voorwerpen. Bovendien zijn gesloten klompen veel hygiënischer dan met gaatjes. Zowel de KNMT- als de WIP-richtlijn geven ook aan dat klompen van de bovenzijde gesloten dienen te zijn. Bijkomend voordeel is dat de klompen eenvoudiger zijn te reinigen.

Reinigbaar en autoclaveerbare medische klompen

In een omgeving waarin hygiëne voorop staat is het essentieel om klompen aan te schaffen die autoclaveerbaar en/of wasbaar zijn op hogere temperaturen (100 °C) . Er zijn maar weinig medische klompen die deze eigenschappen hebben en waarbij de kwaliteit intact blijft. Diverse medische klompen die nu op de markt zijn niet autoclaveerbaar en niet bestand tegen wassen op een temperatuur boven de 50 °C.

De Calzuro Classic klompen zijn autoclaveerbaar tot 134°C en machine wasbaar tot 100°C. Hierdoor ben je als zorgprofessional altijd zeker van schone klompen en wordt het verspreiden van virussen en bacteriën teruggedrongen. De Calzuro Light is machinaal wasbaar tot 50°C. Hygiëne staat natuurlijk hoog in het vaandel bij zorgprofessionals en deze zorgklompen zijn dan ook ideaal voor frisse en schone voeten. 

Klompen voor wasmachineMedische klomp in autoclaaf

Het belang van reinigbare medische klompen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) controleert regelmatig het schoeisel van OK-medewerkers bij visitaties. De inspectie hanteert hierbij de WIP-richtlijn. In het kader van de Kwaliteitswet Zorginstellingen (die ziekenhuizen verplicht om veilige zorg te leveren) dient zo’n norm in de ziekenhuizen gehanteerd te worden. In haar rapport ‘Standaardisatie onmisbaar voor risicovermindering in operatief proces’ (IGZ, 2008) schreef de inspectie: ‘Kleding sluit onvoldoende aan bij landelijke richtlijn.’ 

Met betrekking tot schoeisel werd dit nader gespecificeerd: “Onderzoeksresultaat in 22 ziekenhuizen gaf aan dat alhoewel hoewel er speciaal gladde en goed reinigbare zorgklompen beschikbaar waren, veel medewerkers toch hun eigen niet goed reinigbare schoenen droegen. In 42 procent van de ziekenhuizen was de score wel voldoende of goed. Voor bezoekers waren lang niet altijd gastenklompen aanwezig. In plaats daarvan kon men plastic hoesjes over de eigen schoenen doen. De WIP ontraadt dit.’ https://lvo.nl/sites/default/files/documents/OK-Operationeel-3-2013.pdf

Onvoldoende gastenklompen

Veelal onvoldoende gastenklompen en worden niet altijd reinigbare klompen gedragen           

De WIP-richtlijn ‘Preventie van postoperatieve wondinfecties’ (2013) geeft aan:

 • Alle medewerkers dienen in alle zones van het operatiekamercomplex  schoeisel te dragen dat alleen daar mag worden gedragen.
 • Alle schoenen moeten aan het eind van het operatieprogramma worden gereinigd, bij voorkeur machinaal.
 • Bij zichtbare verontreinigingen met bloed moet worden gereinigd en daarna gedesinfecteerd met chloor of alcohol, of met thermische desinfectie in de wasmachine.
 • Gebruik van schoenhoesjes is niet toegestaan.

Bron: https://lvo.nl/sites/default/files/documents/OK-Operationeel-3-2013.pdf

WIP-richtlijn: https://www.rivm.nl/documenten/wip-richtlijn-persoonlijke-hygiene-medewerker-zkh

Op de operatiekamer dienen altijd OK-gebonden klompen of OK-gebonden schoenen gedragen te worden.

Bron: WIP-richtlijn Postoperatieve wondinfecties. https://www.rivm.nl/documenten/wip-richtlijn-postoperatieve-wondinfecties

CALZURO medische klompen kopen?

Ben je opzoek naar comfortabele emedische ziekenhuis klompen? Kies de Calzuro klomp uit die het beste bij je past en bestel direct.

Voor advies en grotere bestellingen vanuit ziekenhuizen kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Hiervoor is een handige bestellijst beschikbaar.

Calzuro Classic pastelroze Calzuro Classic pastelroze
Meest gekocht
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd&n..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Merk: Calzuro
Kenmerken Calzuro Classic S:Anatomisch gevormd voetbed met massagenoppenPrima voetventilatie door gaten aan zijkantenErgonomische hakhoogte van bijna 4 cmGesloten bovenzijde (volgens KNMT- en WIP-richtlijn)Antistatisch en antislipAutoclaveerbaar tot 134°C, machine wasbaar tot 90°CCE gecertificeerd v..
€54,75 incl. BTW
Excl. BTW:€45,25
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 29