Menu
Winkelwagen

Loodschorten Burlington

Loodschorten Burlington

Optimale stralingsbescherming

Om jezelf te beschermen tegen röntgenstraling is het belangrijk om goed passende stralingsbeschermende kleding te dragen.

iWearPro zorgt voor een perfect aangemeten loodschort. Deze valt verder te combineren met een schildklierkraag of loodbril.

Bij de keuze van radiologievesten en schortrokken is het belangrijk een product te vinden dat:

  • Qua stijl en functionaliteit past bij de werkomstandigheden
  • Gewichtsontlastende componenten heeft, zoals schoudervullingen
  • Comfortabel en gemakkelijk kan bewegen voor dagelijkse taken
  • Voldoende overlapping creëert om gevaarlijke blootstelling te vermijden
  • Loodvrije bescherming biedt die loodschorten en loodjassen niet kunnen bieden

Waarom een loodschort?

Als je werkt met röntgenstraling is het noodzakelijk om een loodschort te dragen. Röntgenstraling is schadelijk voor het lichaam. Doordat er straling door de patiënt heen gaat in een vorm van een bundel wordt ook een deel van de bundel weerkaatst door de weerstand die de bundel ondervindt in het lichaam. Dit deel van de bundel wordt alle kanten op weerkaatst en kan zo bij de medewerker terecht komen. Hiervoor draagt men een loodschort en schildklierbeschermer.

Het is belangrijk dat het loodschort fijn zit, niet te zwaar is en je goed bij elke procedure zal beschermen. De medewerker heeft een stralingsbadge zodat de straling die men vangt kan worden geregistreerd. Het schort heeft een koord waaraan deze badge kan worden bevestigd.

Hoe werkt een loodschort?

De opbouw van het schort is al volgt:

Het materiaal in het schort bevat twee afzwakkingselementen. Een met een laag atoomgewicht (wolfraam) en een met een hoog atoomgewicht (bismuth). Bismuth filtert de hoge straling eruit (>88 KeV) en wolfraam de lagere energetische straling. (35-88 KeV). Bij deze schorten bestaat de opbouw uit twee aparte lagen. Twee aparte lagen geeft meer flexibiliteit en kan je voor de fitting beter draperen dan samengevoegde lagen.

Bij Burlington loodschorten wordt gebruik gemaakt van de Xenolite premier elastomeer matrix technologie. Hierdoor scheurt het materiaal niet tot nauwelijks en is het langer bruikbaar. Dit is goedkoper en beter voor het milieu.

De twee elementen bismuth en wolfraam zijn samengevoegd in een poedervorm. Met als gevolg dat het is ingekapseld tot een homogeen, dik maar flexibel plastic wat je tegen de straling beschermt. 

Het materiaal heeft de beste balans in stugheid, flexibiliteit, duurzaamheid en vouw/scheur gevoeligheid. In 2012 is het materiaal voor bovenstaande nog genomineerd. De schorten van Burlington zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Je kunt kiezen uit 0.25, 0.35 en 0.50 mm loodequivalent.

Welke soorten loodschorten zijn beschikbaar?

2-delige set van een vest en een schort 

Doordat het schort uit twee delen bestaat voelt het schort lichter aan. Je bent ook wat flexibeler. Je kunt beter bukken en makkelijker zitten tijdens een procedure. Het gewicht wordt verdeeld op de schouders en op de heupen. Het vest bevat schouderpads die de druk op de schouders ook verlichten. Het vest bevat een borstzak waarop eventueel de naam op kan worden geborduurd. Ook bevat het vest een koord waar de stralingsdosismeter (badge) bevestigd kan worden. Het schort wordt dichtgemaakt met een klittenband sluiting en een riem, zodat het schort niet af afzakt en goed op de heupen blijft hangen. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar in hoe het materiaal overlapt in het vest voor de bescherming van de straling op de romp.  Zowel het vest als het schort heeft een overlap aan de voorkant wat voor extra bescherming zorgt.

Rond om schort uit een geheel

Dit schort bestaat uit een geheel en biedt je de maximale bescherming.  Dit schort bevat ook schouderpads, een borstzak waarop eventueel de naam kan worden geborduurd en een verstelbare riem. Zowel de voorkant als de achterkant van je lichaam wordt beschermt. Door de riem rust het gewicht niet volledig op je schouders. De riem zorgt ervoor dat de heupen ook met een deel van het gewicht worden belast. Er zijn verschillende modellen beschikbaar waarin het verschil zit in de bevestigen van de riem en de sluiting van het schort door middel van het klittenband. 

Frontale schorten

De frontale schorten bieden meer bewegingsvrijheid en optimaal comfort. Het schort is aan de achterkant open en daardoor is het lichter dan de andere varianten. Ook dit model bevat schouderpads, een borstzak waar eventueel een naam op kan worden geborduurd. Je maakt het schort vast op heuphoogte zodat niet het hele gewicht van het schort op je schouders hangt.

Maatwerk (3D look)

Burlington loodschorten zijn leverbaar in verschillende maten en kleuren. Voor een optimale bescherming en draagcomfort kunnen we loodschorten op maat laten maken, inclusief naam op het loodschort. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice of verkoopadviseur. Het passen en aanmeten van de loodschorten kan bij ons in de showroom in Boxtel of bij u op locatie. Neem svp contact op voor advies.

Dankzij onze 3D-look bodyscantechnologie zijn we in staat om eenvoudiger, nauwkeuriger en op afstand lichaamsmetingen te verrichten. Hiermee kunt u zelf een scan maken en kunnen we vervolgens gezamenlijk een maatwerk schort laten maken.

Outlast warmteafvoer 

Tijdens (lange) medische ingrepen, zeker in een steriel werkveld, is de warmteafvoer enorm van belang. Wij kunnen de röntgenschorten uitrusten met een speciale Outlast® laag. Deze warmteafvoertechnologie wordt ook gebruikt door NASA. Outlast® absorbeert, slaat overtollige lichaamswarmte op en voert deze af om de temperatuurbalans te reguleren, zodat de zorgprofessional koeler en comfortabeler kan werken.


Zwangerschapspanelen

Speciaal voor zwangere vrouwen kunnen we speciale "zwangerschaps-schorten" leveren, zoals bijvoorbeeld het F-17 frontale röntgenschort. Hierbij kunnen we zogenaamde extra zwangerschapspanelen leveren, zodat langere doorgewerkt kan worden.

Röntgen accessoires

Burlington biedt een reeks accessoires voor röntgenbescherming, waaronder loodvrije schildklierhalsbanden, humerale schilden, halfschorten, zwangerschapspanelen, tafellakens en meer.

Loodvrij en recyclebaar

STRATA+ schorten zijn loodvrij, gemaakt van een lichtgewicht bi-layer materiaal, volledig PVC-vrij en volledig compliant met de EU 2016/425 regulering.

Burlington-producten bevatten geen enkele hoeveelheid ftalaatweekmakers, latex of op zware metalen gebaseerde rubberadditieven en voldoen daarom aan de EPA onder RCPA-regelgeving en aan de Europese "WEEE"-wetgeving. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 150.000 loden röntgenschorten weggegooid en daarmee bijna 500.000 kilo aan giftig loodmetaal. De XENOLITE®-lijn zijn recyclebaar en veilig voor ongevaarlijke verwijdering.

Omdat de polymeren in het materiaal geen “cross-linked” verbinding met elkaar maken is het volledig recyclebaar naar niet-gevaarlijk afval.

Het is mogelijk om de Burlington schorten weer in te nemen nadat ze versleten zijn. De kern van het bi-layer materiaal kan dan opnieuw verwerkt in nieuwe Burlington schorten. 


Ga voor groen met Burlington.

XENOLITE® gepatenteerd scheurbestendig materiaal

Historisch gezien zijn loodschorten op vinylbasis gevoelig voor scheuren als gevolg van herhaald buigen. Deze flex-crack-defecten laten kleine hoeveelheden straling door, waardoor het risico op blootstelling toeneemt. Deze gezondheidsrisico's van defecten in de kern van een schort kunnen aanzienlijk zijn. 

Daarom bevatten alle Burlington®-schorten gepatenteerd scheurbestendig beschermingsmateriaal dat tot 10x de duurzaamheid biedt van schorten op vinylbasis. Vervaardigd met behulp van DuPont™ elastomeer-matrixtechnologie voor langdurig en veilig gebruik. Hierdoor gaan Burlington-schorten veel langer mee dan toonaangevende concurrenten.

Budgetten verlengen

In tegenstelling tot de standaard 2 jaar garantie van andere leveranciers, vermindert onze 5 jaar garantie het aantal schorten dat je aanschaft in de loop van de tijd. Over een periode van 10 jaar kunnen uw totale eigendomskosten met Burlington zelfs 40% lager zijn. Kwaliteit loont op de lange termijn.

STRATA+ stralingsbeschermende kleding

Onze lijn STRATA+ röntgenbeschermingsschorten, vesten en stralingsbeschermende kleding zijn wereldwijd toonaangevend en voldoen aan de Europese overheidsvoorschriften. Burlington röntgenbescherming is ontworpen met gepatenteerde DuPont technologie. Burlington is ook verkrijgbaar in maatwerkopties voor röntgenkleding en loodbrillen, inclusief een mobiele app om vereenvoudigde testprocessen voor stralingsafscherming te ondersteunen. Burlington schorten zijn leverbaar met 3 beschermingsniveau's, namelijk 0.50, 0.35 of 0.25mm lood-equivalent.

Kenmerken Strata+ 300 serie Bi-Layer

Loodvrij
Licht
Flexibel
Recyclebaar: PVC/vinyl vrij
Het materiaal bevat 2 elementen, bismut en wolfraam
Biedt bescherming tussen de 60-125 KV
Lichtgewicht composiet, opgebouwd uit twee aparte lagen
Keuze uit 0.25, 0.35 en 0.50mm Loodequivalent (LE)

Veiligheid: lood vs. loodvrije röntgenschorten

Bij het kiezen van een geschikte röntgenbescherming zijn veel factoren belangrijk, waaronder verzwakking, pasvorm, gewicht, slijtage, hygiëne, prijs en de milieu- en veiligheidsimpact vanwege de loodtoxiciteit. In deze publicatie uit 2017 zijn de transmissiekenmerken en lead-equivalentie beoordeeld van lood vs. loodvrije schorten. Hierbij zijn geen noemenswaardige verschillen in transmissie gevonden tussen lood (LC) en non-lead bi-layer (NL-BL) schorten gevonden. Dit wijst op voldoende verzwakking ten opzichte van de vermelde lead-equivalentie. Dit geldt eveneens voor de 0.35 mm Pb-equivalent NL-BL-kledingstukken.

Deze loodvrije schildklierschildbescherm is licht van gewicht en duurzaam.Burlington's schildklierkraag is ontworpen met ergonomie in het achterhoofd, en biedt zorgprofessionals de hele dag door draagcomfort en volledige schildklier bescherming.Bescherming: 0.5mm LeqVerkrijgbaar in twee maten: Stand..
€145,00 incl. BTW
Excl. BTW:€119,84
Burlington's loodvrije röntgen hoofdbescherming is licht van gewicht en duurzaam.De beschermende cap is ontworpen om je belangrijkste orgaan, je hersenen, optimaal te beschermen. De breedte van de cap kan eenvoudig worden aangepast met een verstelbaar trekkoord aan de achterkant. Verkrijgbaar in dri..
€175,45 incl. BTW
Excl. BTW:€145,00
Kenmerken regulier vest / rokschort:Het originele ontwerp met frontale overlap voor extra beschermingEenvoudig te verstellen met klittenband sluitingMannelijke en vrouwelijke matenHandige ring op de rok voor dosimeterStandaard geleverd met zakken op het vest en de rokStandaard geleverd met schouderv..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Kenmerken Burlington FVEST vest / rokschort:Volledige overlap aan voorzijde (0.5 Pb = 2x 0.25 Pb, 0.35 = 2 x 0.175 Pb)Eendelig voorvest maakt dit model extreem lichtHandige ring op de rok voor dosimeterZakken op het vest en de rokAlle loodschorten worden standaard geleverd met schoudervullingenSTRAT..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Kenmerken Burlington Princess QVEST vest / rokschort:Speciaal ontworpen voor vrouwenGeïntegreerde elastische band in de achterzijde voor een betere pasvorm Handige ring op de rok voor dosimeterZakken op het vest en de rokAlle loodschorten worden standaard geleverd met schoudervullingenSTRATA+ b..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Kenmerken Burlington F17 frontaal loodschort elastisch:Elastische tabs zorgen voor comfortabele pasvorm rond de tailleVermindert schouderbelastingNauwsluitend ontwerpAlle Frontale Schorten worden standaard geleverd met schoudervullingenSTRATA+ bi-layer technologie (tot 30% lichter en 10x scheurbeste..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Kenmerken Burlington A10 frontaal loodschort met gekruiste rugsteun: Uniek ontwerp verdeelt het gewicht tussen effectief tussen schouders en onderlichaamVerstelbare 18cm elastische steunriem voor extra ondersteuning van de onderrugGordel wordt aan de zijkant bevestigd met sleutelringKlittenband scho..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Kenmerken Burlington loodschorten met volledige omslag:Overlappende panelen voor meer beschermingIdeaal voor het snel aan- en uitrekken van het röntgenschort Verstelbare elastische riem van 18cm (WSB)Verdeelt gewicht over heupen en schoudersMannelijke en vrouwelijke maten5 breedtematen (XS - XL..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Kenmerken Burlington EURO loodschort met volledige omslag:Opening aan de achterzijde, zodat er geen overlap aan de voorzijde zit Verdeelt gewicht over heupen en schoudersKlittenband sluitingMannelijke en vrouwelijke maten5 breedtematen (XS - XL), maatwerk mogelijk4 lengtematen (short - extralan..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Weergeven 1 t/m 9 van in totaal 9