Menu
Winkelwagen

Loodschorten

Loodschorten

Optimale stralingsbescherming

Om jezelf te beschermen tegen röntgenstraling is het belangrijk om goed passende stralingsbeschermende kleding te dragen. Delcies BV zorgt voor een perfect aangemeten loodschort. Deze valt verder te combineren met een schildklierkraag of loodbril.

Bij de keuze van radiologievesten en schortrokken is het belangrijk een product te vinden dat:

  • Qua stijl en functionaliteit past bij de werkomstandigheden
  • Gewichtsontlastende componenten heeft, zoals schoudervullingen
  • Comfortabel en gemakkelijk kan bewegen voor dagelijkse taken
  • Voldoende overlapping creëert om gevaarlijke blootstelling te vermijden
  • Loodvrije bescherming biedt die loodschorten en loodjassen niet kunnen bieden


STRATA+ stralingsbeschermende kleding

Onze lijn STRATA+ röntgenbeschermingsschorten, vesten en stralingsbeschermende kleding zijn wereldwijd toonaangevend en voldoen aan de Europese overheidsvoorschriften. XENOLITE röntgenbescherming is ontworpen met gepatenteerde DuPont technologie. XENOLITE is ook verkrijgbaar in maatwerkopties voor röntgenkleding en loodbrillen, inclusief een mobiele app om vereenvoudigde testprocessen voor stralingsafscherming te ondersteunen. STRATA+ schorten zijn loodvrij, gemaakt van een lichtgewicht bi-layer materiaal, volledig PVC-vrij en volledig compliant met de EU 2016/425 regulering.

XENOLITE schorten zijn leverbaar met 3 beschermingsniveau's, namelijk 0.50, 0.35 of 0.25mm lood-equivalent.

XENOLITE® gepatenteerd scheurbestendig materiaal

Historisch gezien zijn loodschorten op vinylbasis gevoelig voor scheuren als gevolg van herhaald buigen. Deze flex-crack-defecten laten kleine hoeveelheden straling door, waardoor het risico op blootstelling toeneemt. Deze gezondheidsrisico's van defecten in de kern van een schort kunnen aanzienlijk zijn. 

Daarom bevatten alle XENOLITE®-schorten gepatenteerd scheurbestendig beschermingsmateriaal dat tot 10x de duurzaamheid biedt van schorten op vinylbasis. Vervaardigd met behulp van DuPont™ elastomeer-matrixtechnologie voor langdurig en veilig gebruik. Hierdoor gaan XENOLITE-schorten veel langer mee dan toonaangevende concurrenten.

Flexibele en scheurbestendige loodschorten


Het passen en aanmeten van de loodschorten kan bij ons in de showroom in Boxtel. Uiteraard kunnen we ook langskomen op locatie voor een inventarisatie. Neem svp contact op voor advies.

Beschikbare röntgenbescherming


Röntgen vest / rok schorten

XENOLITE vest / rokschorten zijn ontworpen om de gewichtsverdeling te maximaliseren en rugpijn en stress te elimineren. Ze bieden ook meer flexibiliteit en mobiliteit op het werk.


Schorten met volledige omslag

XENOLITE volledig omwikkelde schorten zijn ontworpen om de belasting van de bovenrug te verlichten tijdens langere procedures en bieden superieure bescherming en comfort.


Frontale schorten

XENOLITE frontale schorten hebben een open rugontwerp, waardoor ze extreem licht en comfortabel zijn.


Röntgen accessoires

XENOLITE biedt een reeks accessoires voor röntgenbescherming, waaronder loodvrije schildklierhalsbanden, humerale schilden, halfschorten, zwangerschapspanelen, tafellakens, steunriemen en meer.

Merk: LiteTech
XENOLITE's loodvrije röntgen schildklierschild is licht van gewicht en duurzaam.XENOLITE's schildklierkraag is ontworpen met ergonomie in het achterhoofd, en biedt zorgprofessionals de hele dag door draagcomfort en volledige schildklier bescherming.Bescherming: 0.5mm LeqVerkrijgbaar in twee maten: S..
€108,90 incl. BTW
Excl. BTW:€90,00
Merk: LiteTech
XENOLITE's loodvrije röntgen hoofdbescherming is licht van gewicht en duurzaam.XENOLITE's CAP is ontworpen met ergonomie in het achterhoofd, en biedt zorgprofessionals de hele dag door draagcomfort en volledige schildklier bescherming.Te verstellen met een handige klittenband sluiting.Bescherming: 0..
€175,45 incl. BTW
Excl. BTW:€145,00
Merk: LiteTech
Alle XENOLITE frontale loodschorten zorgen voor bewegingsvrijheid, maximale flexibiliteit en optimaal draagcomfort. Het open rug ontwerp maakt al deze schorten uitzonderlijk licht.Xenolite frontale röntgenschorten stellen radiologen, röntgentechnici en andere professionals in staat om zelfs de meest..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Merk: LiteTech
Alle Xenolite röntgenschorten met volledige omslag bieden maximale bescherming tegen straling met superieur comfort dankzij een lichtgewicht ontwerp. Met het Xenolite materiaal, zijn onze loodschorten de meest lichtgewicht optie op de markt, terwijl ze volledige bescherming bieden voor zorgprofessio..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Merk: LiteTech
XENOLITE röntgenvesten en rokschorten zijn ontworpen om het gewicht zo goed mogelijk te verdelen tussen de schouders en de heupen, waardoor de druk op de boven- en onderrug aanzienlijk wordt verminderd. Vest- en rokschorten bieden de zorgprofessional meer flexibiliteit bij het zitten, buigen of bukk..
Op aanvraag
Excl. BTW:€0,00
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5